pátek 27. června 2014

Čas bublanin

Tak nám nastal čas prázdnin, s ním léto, dozrávání ovoce a čas bublanin a jiných ovocných koláčů. Já mám osvědčený recept z kuchařky Frekvence 1, která vyšla v roce 2000 (ten čas ale letí) a ráda se s Vámi podělím.
 
Tak teda na bublaninu, která se vždycky povede potřebujeme 30 dkg cukru, osm a půl lžíce vody, osm lžic oleje, 30 dkg polohrubé mouky, 4 žloutky, sníh ze 4 bílků a půl prášku do pečiva. Cukr, žloutky, olej a vodu ušleháme. Potom přidáme mouku s práškem do pečiva a úplně nakonec ušlehaný sníh z bílků. Těsto nalijeme do vymaštěného a moukou vysypaného pekáče. Ovocem nešetříme, do bublaniny se jej vejde víc, než na první pohled vypadá. Pečeme pomalu, aby se šťáva z ovoce nepřipekla. Hotovou bublaninu pocukrujeme. Já když peču do kulaté formy, tak dávám 2/3 dávky - tj. 20 dkg cukru, 6 lžic vody, 6 lžic oleje, 20  dkg mouky, 3 vajíčka, půl prášku do pečiva.
 KRÁSNÉ PRÁZDNINY :-)

1 komentář: